در ادامه مطلب در کنار فواید چشمگیر قهوه به بخش مضرات آن میرسیم . هر نوشیدنی یا خوراکی که ما در طول روز مصرف میکنیم در کنار فوایدی که دارد در صورت عدم استفاده صحیح یا بیش از حد آن میتواند برای سلامتی مضر و خطرناک باشد .
تاثیر مصرف قهوه بر فشار خون : قهوه فشار خون را بالا میبرد. حتی اگر این افزایش خیلی جزئی هم باشد، کسانی که دچار پرفشاری خون هستند در برابر این تاثیر قهوه آسیب پذیرترند.
ابتلا به پوکی استخوان : مصرف کنندگان بالای قهوه ممکن است دچار افزایش دفع کلسیم شده و در معرض خطر پوکی استخوان قرار گیرند. این مشکل به خصوص در مورد کسانی که به اندازه کافی کلسیم دریافت نمیکنند بیشتر است.
تاثیر قهوه بر خواب نامطلوب : افراط در مصرف کافئین و قهوه ممکن است تا حد چشمگیری سیستم عصبی مرکزی را تحریک کند. همچنین مقدار بالای کافئین تاثیرات منفی در به خواب رفتن و کیفیت خواب دارد. هر فردی باید متناسب با شرایط خواب خود ساعت نوشیدن قهوه را تنظیم کند، اما به طور کلی توصیه میشود ۴ تا ۶ ساعت قبل از خواب قهوه میل نکنید.
مضرات مصرف قهوه بر سیستم گوارشی : قهوه تا حد بالایی میتواند عامل بازگشت اسید معده و سوزش معده در افراد مستعد این مشکل شود . اگر معده شما مستعد سوزش و رفلاکس باشد، مصرف قهوه آن را تشدید میکند.
تاثیر قهوه در کاهش جذب آهن : نوشیدن قهوه به همراه غذا به خاطر وجود تانین، جذب آهن را کم میکند. افراد مبتلا به کم خونی باید قهوه را مانند چای یک ساعت قبل یا دو ساعت بعد از غذا و به صورت متعادل (سه تا چهار فنجان در روز) بنوشند تا دچار مشکل نشوند.

خوردن قهوه برای چه کسانی مضر است؟
برخی از افراد، به ویژه زنان باردار باید مصرف قهوه را شدیدا محدود یا آن را ترک کنند. نوشیدن کافئین حداقل 2 فنجان در طول شبانه روز ، خطرات سقط جنین در زنان را افزایش می دهد. زیرا کافئین محلول در آب است و به راحتی از طریق خون وارد جفت می شود و به عنوان یک محرک باعث افزایش ضربان قلب و متابولیسم جنین می شود. علاوه براین رشد جنین را کند می کند. حتی زنان شیرده باید در نوشیدن قهوه احتیاط کنند زیرا مستقیما روی نوزاد تاثیر می گذارد.
افرادی که مشکل استرس و اضطراب ، فشار خون بالا یا بیخوابی دارند باید مقدار مصرف قهوه را کاهش دهند چراکه شرایط آنها را وخیم تر میکند.
قهوه ممکن است باعث آزرده کردن مجرای معده و روده شود. قهوه و کافئین به میزان زیادی اسیدی هستند که این موضوع میتواند خطر سوزش قلب، زخم معده و سندروم روده تحریکپذیر را افزایش دهد. به افرادی که مبتلا به این مشکلات هستند توصیه میشود با کاهش مصرف قهوه خطر بیماریهای معده و رودهای را کاهش دهند.
مشکلات دیگری که در اثر زیاده روی در مصرف قهوه به وجود می آید :
- سرگیجه
- حالت تهوع
- فراموشی در افراد مسن ، به ویژه در خانمهای بالای 80 سال
- ناراحتی معده
- اسهال
- عصبانیت
- بی قراری و پریشانی
- لرزش ماهیچه ها
- خواب پریشان شبانه
- بداخلاقی و زود رنجی
- افزایش ضربان قلب
از آنجایی که اکثر مضرات ذکر شده درمورد قهوه مربوط به قهوه هایی با میزان کافئین بسیار بالا هست ، به دوستداران قهوه توصیه میشود از قهوه های عربیکا به جای قهوه های روبوستا استفاده کنند. درصورتی که با این دو نژاد قهوه آشنایی ندارید پیشنهاد میکنیم مطلب انواع قهوه را مطالعه کنید.