اگر شما هم جز علاقمندان به قهوه باشید حتما اسم عربیکا به گوشتان خورده است. عربیکا یکی از معروف ترین گونههای قهوه است که بیشترین سطح زیر کشت جهان را به خودش اختصاص داده است.
وقتی نیاز به آرامش و خوابی آسوده و لذت بخش دارید، پیشنهاد میکنیم ازقهوه عربیکا که کافئین بسیار پایینتری دارد، استفاده کنید.
اگر علاقمند هستید تا با نژاد قهوه عربیکا بیشتر آشنا بشوید، دعوتتان می کنیم این مطلب را تا آخر مطالعه کنید.
قهوه عربیکا
عربیکا یکی از معروف ترین گونههای قهوه است که بیشترین سطح زیر کشت جهان را به خودش اختصاص داده است و نسبت به انواع دیگر گرانتر و البته خوشطعمتر هستند.
درختهای این نوع قهوه در ارتفاعات 800 تا 2000 متری از سطح زمین کاشته میشود و به همین دلیل به آن قهوه کوهی نیز گفته میشود.
عربیکا سالانه حدود 70درصد تولیدات قهوه جهان را به خود اختصاص می دهد.
درخت قهوه عربیکا بومی ارتفاعات یمن، سودان و اتیوپی است اما این روزها کشورهایی مثل برزیل، جامائیکا و کلمبیا بهترین تولیدکنندههای آن هستند.
تاریخچه:
قابل حدس است که گونه عربیکا مربوط به کشور های عربی باشد. درختان قهوه عربیکا در منطقه کوهستانی یمن، اتیوپی (جنوب غربی) ، سودان (جنوب شرقی) و گواتمالا رشد میکنند..
گیاهان قهوه تحت عنوان coffea طبقه بندی میشوند ، این گیاهان درختچه های همیشه سبزی هستند که در حال حاضر در نقاط مختلف جهان رشد میکنند ولی بیشتر این درختان در ارتفاعات بالا کشت میشوند.
به دلیل رشد گیاهان قهوه عربیکا در ارتفاعات ، ابتدا قهوه در ارتفاعات اتیوپی ، جایی که در طول سال نسبت به بقیه مکان ها نوسانات دمایی کمتری داشت ، کشت میشد.
Coffea Arabica اولین گونه کشت شده از درخت قهوه است و هنوز هم بیشترین رشد و کشت را در سراسر جهان دارد و بین مردم نیز دارای طرفداران زیادی است. این گونه به طور چشمگیری نسبت به سایر قهوه های تجاری، کافیا کایفورا یا ربوستا برتر است.
ویژگی قهوه عربیکا
ویژگی ظاهری دانه:
بیضی شکل تر از دانه های دیگر قهوه ها، دانه ای تخت و صاف، خطی که دانه را به دو قسمت تقسیم می کند منحی وS شکل است.
دانه های قهوهی عربیکا کمی بزرگتر از انواع قهوههای دیگر هستند بنابراین شما تعداد فنجان قهوه های بیشتری برای استفاده از یک محصول خواهید داشت.

ویژگی های گیاه:
درختان قهوه عربیکا در ارتفاع حدود هزار تا دو هزار متر از سطح دریا قابلیت کشت دارند . این گونه نسبت به شرایط آب و هوایی بسیارحساس بوده و در مقابل آفات نیز آسیب پذیراست به دلیل ارتفاع بالا پیچیدگی دان بیشتر است وطعم پیچیده تر و گسترده تری در خود جای داده است.

ویژگی های طعمی:
از خصوصیات دیگر قهوه عربیکا میتوان به گستردگی عطر و طعم آن اشاره کرد، طعم های گلی، میوه ای، شکلاتی، آجیلی، مرکباتی و .. را میتوانید از این نوع قهوه بیابید.
این نوع قهوه نسبت به سایر نژاد های قهوه ، از تلخی کمتری برخوردار است ، حتی اگه رست دارکی از این قهوه داشته باشید.
خواص:
اگر نیاز به آرامش و خوابی آسوده و لذت بخش دارید، پیشنهاد میکنیم از قهوه عربیکا که کافئین بسیار پایینتری دارد، استفاده کنید. لازم به ذکر است که حدود سه چهارم مردم جهان از این قهوه استفاده میکنند.
مزایای قهوه عربیکا
- طعم بی نظیر و فوق العاده عالی
- ترشی کمتر
- کافئین کمتر نسبت به دانه های ربوستا که باعث آرامش می شود
- دارای مقادیر زیادی آنتیاکسیدان است که برای پیشگیری از سرطان مفید می باشد.
- مزایای ضد میکروبی دارد
- پیشگیری از آلزایمر ، پارکینسون و بیماری های اختلال حافظه
- افزایش تولید هورمون آندورفین در بدن
- کاهش وزن و لاغری به دلیل دارا بودن کافئین
- تقویت ناخن و استخوان ها به دلیل وجود پتاسیم در آن
معایب قهوه عربیکا
- قیمت گرانتر نسبت به بقیه محصولات
- آسیب پذیری در مقابل آفات
- نسبت به دانه های ربوستا قند و چربی بیشتری دارد
- اسیدیته کمتر نسبت به بقیه قهوه ها